Oud ijzer prijs

U zoekt de prijs van oud ijzer of andere metalen en kunt deze waarschijnlijk niet vinden?

De uitleg is dat de oud ijzer prijzen gebaseerd worden op de geldende dagprijzen en zelfs dan nog kan dit op de dag zelf nog afwijken, zie de oud ijzer handel als aandelen handelen.

De metaalprijs wordt naast de wereldhandelsprijzen ook bepaald of het oude ijzer of andersoorting metaal schoon is, een combinatie van verschillende soorten metalen bevat of metaaldragers bevat. Handelaren slaan hier een slaatje uit door veel onwetendheid van verkopers. Wij zijn open in de dagprijzen maar ook wij vermelden ze niet op deze internet pagina, het zal een verkeerd kunnen geven van actuele prijzen vandaar dat wij u een inschatting geven en een uitleg hoe de prijs tot stand komt.

Voor de actuele prijzen kunt u bellen naar 06-53617753

Een uitleg:

Stel, u heeft een sloop of verbouwing gedaan en op de bouwplaats ligt uw oude ijzer, koper is een actueel voorbeeld die we gebruiken. 

U zoekt de metaal/oud ijzer prijzen op internet maar zijn niet te vinden. U belt handelaren en recylcingbedrijven en hoort dat de koperprijs op 4 euro per kilo staat. U kiest de hoogste bieder en laat de partij ophalen. Dan blijkt de afgegevens dagprijs helemaal niet wat de handelaar wil geven of de dagprijs blijkt achteraf geen 4 maar 2.50 euro, volgens hem. We gaan dit uitleggen aan de hand van 2 voorbeelden.

Let op: De koperprijs is fictief, dit is geen huidige dagwaarde

Prijs koper metaal, voorbeeld1:
U heeft koperen gasleidingen uit een verbouwing of sloop. U schat deze partij zelf op zo'n 1.000 kilo. De leidingen zijn oud en verbogen en niet meer bruikbaar en u wilt ze verkopen. Gelukkig zocht u ons op internet op en belt. We zien samen 1.043 kilo en kwalificeren het als "schoon koper" ondanks oud en gebogen. U ontvangt 1.043 * 4 euro =  4172 euro! Bij een handelaar wordt de schatting van de kilo's met de duim gedaan (lees lager). Wij zeggen: "Meten is weten".

Prijs koper metaal, voorbeeld2:
Uit een sloop of verbouwing zijn grondkabels beschikbaar wat u wilt laten ophalen. In de kern van de kabel zit koperdraad. Om deze grondkabel heen zit een dikke plastic afschermlaag en modder/klei. De partij koperdraad weegt in totaal 1.310 kilo. U zult ook begrijpen dat dit geen 1.310 kilo "schoon koper" is zoals in voorbeeld 1. 
Op basis van ervaring wordt een inschatting gemaakt van de hoeveelheid koper in de grondkabel, u krijgt daardoor geen 4 euro maar bijvoorbeeld 1,50 euro per kilo.

Let op: De koperprijs en grondkabel prijzen zijn fictief en dus niet de huidige dagwaarde.

Bekijk onze actuele prijzen pagina voor een beter inzicht op de actuele oud ijzer en metaal prijs

Zoveel soorten metaal zoveel prijzen.

"Oud ijzer" is natuurlijk een ruim begrip net zoals een "oude auto" een ruim begrip is. In de metaalhandel worden de volgende termen gebruik:

Oud ijzer - Blik of gruis

Onder blik of gruis valt het merendeel van de oude metalen en is de meest afgegeven prijs. De afvalbak van de metaalprijs zeggen wij wel eens. Blik of gruis is bijvoorbeeld een wasmachines, fietsen, oude of sloop auto's etc etc. De afvoer, verwerking en recylcing van deze metalen zijn bewerkelijk (schoonmaken en sorteren onbruikbaar matriaal) waardoor de prijs het minst hoog is. Prijzen per kilo varieren in "slechte tijden" van 15 cent (we hebben 10cent ook meegemaakt) maar we hebben ook in topdagen eens 25 cent mogen geven per kilo*

Geslagen ijzer - Lang ijzer

Onder geslagen ijzer of lang ijzer verstaan wij oude karren, oude machines, motoren, motorblokken etc. Het is zwaar maar vaak vuil ijzer. De recycling is net zoals blik of gruis bewerkelijk. Vaak ligt de prijs van dit soort 1 cent per kilo hoger dan oud ijzer, blik gruis.

Balk ijzer

Zoals de naam zegt is dit soort ijzer de U en H balk welke in de bouw worden gebruikt. De prijzen varieren vaak tussen de 19 en 29 cent per kilo.

Nieuw kort ijzer

Veelal wordt onder kort nieuw ijzer fabrieksafval wat tijdens het verwerken van metaal wordt gemaakt. Aangezien dit schoon metaal is zal de recycling veel sneller en eenvoudige zijn als bij oud ijzer wat ten gunste komt van de prijs. Een prijs van nieuw ijzer is heel moeilijk aan te geven en is afhankelijk van het soort metaal en bijvoorbeeld lengte. Vergeet niet dat wij ons richten op de zakelijke markt en met onze containerservice en vrachtwagen grote hoeveelheden kunnen verplaatsen. Wij maken graag een afspraak met u om een samenwerking te bespreken uiteraard met goede prijsafspraken.

Schoon ijzer

De eerder genoemde afvalsoorten gaan uit van een mix aan metalen. Prijzen worden vaak gebaseerd op schoon ijzer die eenvoudiger zijn te verwerken tijdens de recylcing. De prijzen van deze metaalsoorten zijn vaak vele malen hoger.

Roestvrij staal

Bekende voorbeelden van roestvrijstaal wat wij ophalen zijn machines, pijpen, aanrechtbladen en afzuigsystemen die vrijkomen bij sloopwerkzaamheden. Schoon roestvrijstaal kan per kilo kan wel zo rond de 1,00 en 1,60 opleveren.

Koper

In de oud ijzer handel ook wel roodkoper genoemd. In 2010 een ware prijsoorlog gaande en extreem hoge prijzen zichtbaar. Kiloprijzen liepen begin 2011 op naar meer dan 6 euro. Eind 2011 is dit inmiddels weer enkele euro's gezakt maar nog steeds hoog ten opzichte van voor 2010. Bel gerust voor de actuele koperprijs

Aluminium

Aluminium is er in vele soorten en maten kiloprijzen schommelen net zoals koper. Als aluminium schaars begint kan een kiloprijs enorm snel stijgen maar ook snel weer dalen. Een prijsindicatie is eigenlijk niet af te geven, bel gerust natuurlijk.

Lood

Lood wordt gebruikt in met name loden pijpen, een kiloprijs hoger dan 1 euro per kilo is echt reeel.

Zink

Een welbekend voorbeeld is de dakgoot en plaatwerk, de kiloprijs zink schommelt zo tussen de 60 en 90 cent.

Draaisel

Ondanks dat draaisel uit een zakelijke overeenkomst voortkomt, brons en geel koper draaisel, zijn er speciale prijsafspraken te maken. U koopt een zekerheid door een prijsafspraak en containerservice of gaat voor de dagprijs. We bieden altijd een oplossing voor onze klanten.

Accu

Accu's in chemisch afval en kunnen in partijen worden afgenomen. Alle respect voor particulieren maar één accu inleveren is bij ons niet mogelijk, in partijen valt uiteraard een prijsafspraak te maken.

Conclusie

De prijzen van metaal worden bepaald door de dagelijkse wereld en regionale handelsprijzen. Met ons weegsysteem op de vrachtauto en het open prijsbeleid krijgt u in ieder geval een eerlijke prijs.

Bel ons en wij informeren u graag (06-53617753)!