Nieuws

Sponsor VVA 6 Achterberg

Zaterdag 29-10-2011 was het dan zover. De mannen van V.V.A. 6 zijn door A.

Stijging koperprijs

Koper is in Nederland nergens meer veilig. Vooral begraafplaatsen, spoorwegovergangen, bedrijven en bouwplaatsen zijn geliefde doelwitten van koperdieven. De koperprijs is namelijk hoog waardoor er veel aan te verdienen valt. Gestolen koper wordt door de dieven veelal doorverkocht aan metaalrecyclingbedrijven. Het krappe aanbod van koper en de grote vraag zorgt dat de prijs van het metaal stijgt tot exorbitante hoogte.

Economische zorgen drukken koperprijs

LONDEN - De prijs van koper is maandag gedaald tot het laagste niveau sinds juli 2010. Zorgen over de economische groei in Europa en Azië drukten de vraag naar het metaal dat vooral in de bouw- en energiesector wordt gebruikt.
De koperprijs daalde maandag met ruim 5 procent tot een tussentijds dieptepunt van 6635 dollar per ton. Later op de dag herstelde de prijs tot 6970 dollar per ton. Vrijdag was het metaal aan het einde van de handelsdag nog 7018 dollar per ton waard.

Ambtenaren Veenendaal verkopen oud ijzer

VEENENDAAL -  Vijf ambtenaren uit Veenendaal zijn geschorst omdat ze afval hadden doorverkocht aan een oud ijzerboer. In totaal zouden ze voor enkele duizenden euro's achterover hebben gedrukt. De medewerkers van de Wijkservice hadden kapotte voorwerpen die op straat waren gezet zelf ingeleverd bij de oud ijzerboer en de opbrengsten onderling verdeeld, zo weet RTV Utrecht. Een bedrijfsrecherchebureau onderzoekt de zaak.